img
TARJOUS
 • img
 • img
 • img
 • img

Boost B12 -vitaminspray

Rekommenderas av International Vegan Society

En B12-vitaminspray med överlägset upptag som visats i studier! Praktisk och enkel att använda. Inga trista piller som ska sväljas.

Vitamin B12 minskar trötthet och främjar en normal nerv- och hjärnfunktion. Krom bidrar till att bibehålla normala blodsockernivåer.

Vår Boost B12-vitaminspray sugs i enlighet med studieresultat allra bäst upp via kindslemhinnan. På så sätt undviks de utmaningar som tarmen utgör för upptaget. Med smak av aprikos. Innehåller inga artificiella tillsatsämnen. Lämpar sig även för veganer. Lätt att dosera.

En flaska ger 160 spraypumpningar.

Vår Boost B12-vitaminspray innehåller vitamin B12 i form av metylkobalamin. Denna form har valts p.g.a. dess goda absorptionsförmåga, vilket försäkrar ett upptag i blodcirkulationen då produkten doseras via munslemhinnan. Forskare är övertygade om att vitamin B12 bör tas just i form av metylkobalamin. Vid tillverkningen av olika B12-vitaminpreparat används också cyanokobalamin, men vi vill inte använda detta ämne, eftersom cyanokobalamin inte är en effektiv och fungerande råvara och då denna substans i vårt tycke inte ger önskad hälsonytta.


Kosttillskott.

 • img
 • img
Packning:25 ml
Från flaskan kan du:160 spraypumpningar
NextPrev

1-4 spraypumpningar per dag direkt på kindslemhinnan. Enligt de färskaste studierna sugs vitaminer allra bäst upp via kindslemhinnan. Spraya därför vår vitamin B12-spray direkt på kindslemhinnan.

Dygnsdosen på 4 spraypumpningar ger:

1200 mcg vitamin B12
40 mcg krom
0,56 mg extrakt av grönt te

video

Råvarorna i Nordic Healths vitaminsprayer har valts med omsorg, och synergin mellan ämnena har undersökts. Varje enskild ingrediens finns till för att främja upptaget av vitaminet/vitaminerna; för att på så sätt ge konsumenten full nytta av produkten. Den överlägset goda absorptionen ur Nordic Healths vitaminsprayer har bekräftats i upptagsstudier och studier gällande upptagsvägarna, vilka utförts vid universiteten i Cardiff, Ulster och Sheffield.

Houston DM, Heard CM. In vitro analysis of sublingual vitamin B12 permeation. Cardiff School of Pharmacy & Pharmaceutical Sciences Cardiff University, January 2013.

EFSA (d.v.s. Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet) har godkänt följande hälsopåståenden för vitamin B12 och krom:

 • Vitamin B12 bidrar till normal energiomsättning
 • Vitamin B12 bidrar till nervsystemets normala funktion
 • Vitamin B12 bidrar till normal homocysteinomsättning
 • Vitamin B12 bidrar till normal psykologisk funktion
 • Vitamin B12 bidrar till normal bildning av röda blodkroppar
 • Vitamin B12 bidrar till immunsystemets normala funktion
 • Vitamin B12 bidrar till att minska trötthet och utmattning
 • Krom bidrar till normal omsättning av makronäringsämnen Krom bidrar till att bibehålla normala blodsockernivåer
I vilken form är B12-vitaminet i BoostB12-munsprayen?

B12-vitaminet i Boost B12-vitaminsprayen är metylkobalamin. Det har valts för att det upptas bättre och vi på så sätt kan säkerställa att vitaminen upptas i blodomloppet genom munnens slemhinnor.

Forskarna är övertygade om att B12-vitamin bör tas uttryckligen i form av metylkobalamin. I en del B12-preparat används också cyanokobalamin B12 som råvara, men vi vill inte använda det i våra sprayer, eftersom det inte är effektivt eller välfungerande som ingrediens därav anser vi att det inte ger den önskade hälsonyttan.

Passar Boost B12-vitaminsprayen för barn?

Boost B12-sprayen lämpar sig också för barn, och sprayen är ett idealiskt alternativ också för dem som inte kan eller vill svälja kapslar. För de minsta räcker det med en minimidos av sprayen.

Passar Boost B12-vitaminsprayen personer med specialdiet?

Ja. Sprayen lämpar sig för veganer och är officiellt godkänd av veganorganisationer. Sprayen lämpas sig också för dem som följer en celiaki- eller diabetesdiet. Boost B12-vitaminsprayen är magvänlig.

Ska man ta alla spraydoser på en gång eller så småningom under dagen?

Detta gör man som man själv önskar. Båda sätten garanterar optimalt av kroppen .

Våra nyaste undersökningar har visat att det bästa stället för upptaget är på kindens inre yta. Håll spraydosen i munnen i minst 10 sekunder så upptas de aktiva ämnena ur sprayen.

Vilken tid på dagen lönar det sig att ta sprayen?

Sprayen kan tas vilken tid på dagen som helst, det viktigaste är att göra det till en daglig rutin. Många tycker det är lättast att ta sprayen på morgonen i samband med morgonrutinerna.

Ska sprayen tas tillsammans med mat eller dryck?

Nej, det behöver man inte. Doseringssättet gör att munsprayen går förbi matsmältningssystemet, vilket innebär att sprayen kan tas vilken tid på dagen som helst, med eller utan mat. De aktiva ingredienserna kommer direkt in i blodomloppet via munnens slemhinnor.

Varför innehåller Boost B12 krom?

Krom är ett annat näringsämne som är svårt att dra nytta av enbart i dieten, men har visat sig upptas bra genom slemhinnorna. Fast B12-vitamin och krom inte behöver tas samtidigt, balanserar krom blodsockret och bidrar till att minska trötthet och utmattning, precis som B12.

Varför finns det grönt te-extrakt i Boost B12-sprayen?

Grönt te-extrakt används i munsprayen som ett naturligt konserveringsmedel och som antioxidant. Grönt te främjar också absorptionen av sprayen.

I en undersökning som publicerades i The Lancet (6/2016) har man visat att grönt te innehåller kemikalien epigallocatechin gallate, som bidrar till att förbättra de kognitiva funktionerna.

Kan jag ta flera Nordic Health-sprayer samtidigt?

Ja. Alla Nordic Health-produkter har sammansatts så att de fungerar tillsammans utan kontraindikationer.

Alla doseringsmängder i sprayerna är på ett tryggt avstånd från maximigränsen, vilket betyder att man inte kan överdosera vitaminerna, även om man använder sprayerna samtidigt.

Spraypumpen är tilltäppt. Vad ska jag göra?

För att produkterna är naturliga kan det hända att produkten kristalliseras i pumpen och hindrar dess funktion. Det kan ske, om man inte har haft korken på sprayen, sprayen inte har förvarats i rumstemperatur eller inte har använts på en tid.

Det kan man lätt avhjälpa genom att lösgöra pumpen och skölja den under hett vatten i några minuter medan man samtidigt trycker på pumpen, så att proppen lossnar.

Hur länge räcker en flaska vitaminspray?

DLux Infant, DLux Junior, DLux1000 och DLux3000 innehåller alla 100 spraydoser. Om du tar en spraydos per dag, räcker sprayen i 100 dagar.

I en flaska DLux Gravid (25 ml) finns 160 spraydoser. Den dagliga dosen är 5 spraydoser, vilket betyder att en flaska räcker till för 32 dagar.

I en flaska Boost B12 (25 ml) finns 160 spraydoser. Den rekommenderade dagsdosen är 1-4 spraydoser och en flaska räcker alltså till för 40-160 dagar beroende på doseringen.

Kan vitaminsprayerna sprayas i mat eller dryck?

Vitaminmunsprayerna har sammansatts så att de absorberas genom munnens slemhinnor. Vi har genomfört kliniska test vid Cardiffs universitet och fått reda på att sprayerna effektivast tas upp från kindens insida. Därför har våra produkter utvecklats till att ge optimalt och ett säkert upptag.

Om man sprutar sprayen på mat eller i dryck blir hamnar de i matsmältningssystemet i stället för på munnens slemhinnor och då blir upptaget inte optimalt.

HUOM. Kaikki tuotteemme sopivat myös ketogeenistä ruokavaliota noudattavalle!

Ravintolisä sopii käytettäväksi raskauden ja imetyksen aikana. Sopii vegaaneille, vegetaristeille, diabeetikoille, keliaakikoille ja ketogeeniseen ruokavalioon. Ei kontraindikaatioita.

Ei sisällä: gluteenia, vehnää, alkoholia, maitoa, sokeria, soijaa, hiivaa, munia, pähkinää, keinotekoisia väri- tai makuaineita.

Ainesosat

Vesi, ksylitoli, luontainen aprikoosiaromi, hapettumisenestoaine (luontainen sitruunahappo), metyylikobalamiini (B12), säilöntäaine (kaliumsorbaatti), vihreä tee -uute, kromi(III)kloridi.