img
 • img
 • img
 • img
 • img

DLux 1000 D-vitaminspray

En D-vitaminspray med överlägset upptag som visats i studier!

Viktig för motståndskraft samt ben- och tandhälsa! Dlux 1000 D3-vitaminsprayen har i studier visat sig sugas upp allra bäst via kindslemhinnan. På så sätt undviks de utmaningar som tarmen utgör för upptaget.

Dygnsdosen (1 spraypumpning) innehåller 25 mcg vitamin D3 som sugs upp utomordentligt väl via munslemhinnan. Med naturlig smak av pepparmint. Innehåller inga artificiella tillsatsämnen. Lätt att dosera. Lämpar sig även för vegetarianer.

En flaska ger 100 spraypumpningar. Varje spraypumpning ger 25 mcg vitamin D3 som tas väl upp i kroppen. Lämpar sig även för vegetarianer. Kosttillskott.

  Packning:15 ml
  Från flaskan kan du:100 spraypumpningar
  NextPrev

  En spraypumpning per dag. Enligt de färskaste studierna sugs vitaminer allra bäst upp via kindslemhinnan. Spraya därför vår vitamin D3-spray direkt på kindslemhinnan.

  video

  Råvarorna i Nordic Healths vitaminsprayer har valts med omsorg, och synergin mellan ämnena har undersökts. Varje enskild ingrediens finns till för att främja upptaget av vitaminet/vitaminerna; för att på så sätt ge konsumenten full nytta av produkten. Den överlägset goda absorptionen ur Nordic Healths vitaminsprayer har bekräftats i upptagsstudier och studier gällande upptagsvägarna, vilka utförts vid universiteten i Cardiff, Ulster och Sheffield.

  Houston DM, Heard CM, Hassanali Z. Analysis of the oral delivery of vitamin D3 from NordicHealth Dlux spray formulations. Cardiff School of Pharmacy & Pharmaceutical Sciences Cardiff University, May 2012.

  EFSA (d.v.s. Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet) har godkänt följande hälsopåståenden för vitamin D:

  • Vitamin D bidrar till normalt upptag/utnyttjande av kalcium och fosfor
  • Vitamin D bidrar till normala kalciumnivåer i blodet
  • Vitamin D bidrar till att bibehålla normal benstomme
  • Vitamin D bidrar till att bibehålla normal muskelfunktion
  • Vitamin D bidrar till att bibehålla normala tänder
  • Vitamin D bidrar till immunsystemets normala funktion
  • Vitamin D är viktigt för motståndskraften samt ben- och tandhälsan.
  Ska man ta alla spraydoser på en gång eller så småningom under dagen?

  Detta gör man som man själv önskar. Båda sätten garanterar optimalt av kroppen .

  Våra nyaste undersökningar har visat att det bästa stället för upptaget är på kindens inre yta. Håll spraydosen i munnen i minst 10 sekunder så upptas de aktiva ämnena ur sprayen.

  Vilken tid på dagen lönar det sig att ta sprayen?

  Sprayen kan tas vilken tid på dagen som helst, det viktigaste är att göra det till en daglig rutin. Många tycker det är lättast att ta sprayen på morgonen i samband med morgonrutinerna.

  Ska sprayen tas tillsammans med mat eller dryck?

  Nej, det behöver man inte. Doseringssättet gör att munsprayen går förbi matsmältningssystemet, vilket innebär att sprayen kan tas vilken tid på dagen som helst, med eller utan mat. De aktiva ingredienserna kommer direkt in i blodomloppet via munnens slemhinnor.

  Kan jag ta flera Nordic Health-sprayer samtidigt?

  Ja. Alla Nordic Health-produkter har sammansatts så att de fungerar tillsammans utan kontraindikationer.

  Alla doseringsmängder i sprayerna är på ett tryggt avstånd från maximigränsen, vilket betyder att man inte kan överdosera vitaminerna, även om man använder sprayerna samtidigt.

  Spraypumpen är tilltäppt. Vad ska jag göra?

  För att produkterna är naturliga kan det hända att produkten kristalliseras i pumpen och hindrar dess funktion. Det kan ske, om man inte har haft korken på sprayen, sprayen inte har förvarats i rumstemperatur eller inte har använts på en tid.

  Det kan man lätt avhjälpa genom att lösgöra pumpen och skölja den under hett vatten i några minuter medan man samtidigt trycker på pumpen, så att proppen lossnar.

  Från vilken källa härstammar D3-vitaminet i DLux-sprayerna?

  D3-vitaminet i våra DLux-sprayer härstammar från lanolin, som har pressats ur fårull.

  Vad är det för skillnad mellan DLux-sprayerna?

  Skillnaden är preparatens styrka.

  • En spraydos av DLux Infant innehåller 10 mcg D-vitamin som absorberas väl.
  • En spraydos DLux Junior innehåller 10 mcg D-vitamin som absorberas väl och smakar naturlig pepparmynta.
  • En spraydos DLux 1000 innehåller 25 mcg D-vitamin som absorberas väl och smakar naturlig pepparmynta.
  • En spraydos DLux 3000 innehåller 75 mcg D-vitamin som absorberas väl och smakar naturlig pepparmynta.
  • Fem spraydoser DLux Gravid innehåller 25 mcg D-vitamin som absorberas väl och den dagliga rekommenderade dosen B1- och B6-vitaminer och folsyra. Den smakar naturligt av mango-persika.
  Hur länge räcker en flaska vitaminspray?

  DLux Infant, DLux Junior, DLux1000 och DLux3000 innehåller alla 100 spraydoser. Om du tar en spraydos per dag, räcker sprayen i 100 dagar.

  I en flaska DLux Gravid (25 ml) finns 160 spraydoser. Den dagliga dosen är 5 spraydoser, vilket betyder att en flaska räcker till för 32 dagar.

  I en flaska Boost B12 (25 ml) finns 160 spraydoser. Den rekommenderade dagsdosen är 1-4 spraydoser och en flaska räcker alltså till för 40-160 dagar beroende på doseringen.

  Passar DLux-vitaminsprayerna för personer med en specialdiet?

  Ja, produkterna passar också vegetarianer och personer som har med celiaki- eller diabetesdiet. DLux-vitaminsprayerna är magvänliga.

  Kan vitaminsprayerna sprayas i mat eller dryck?

  Vitaminmunsprayerna har sammansatts så att de absorberas genom munnens slemhinnor. Vi har genomfört kliniska test vid Cardiffs universitet och fått reda på att sprayerna effektivast tas upp från kindens insida. Därför har våra produkter utvecklats till att ge optimalt och ett säkert upptag.

  Om man sprutar sprayen på mat eller i dryck blir hamnar de i matsmältningssystemet i stället för på munnens slemhinnor och då blir upptaget inte optimalt.

  HUOM. Kaikki tuotteemme sopivat myös ketogeenistä ruokavaliota noudattavalle!

  Sopii kasvissyöjille, raskaana oleville, imettäville, diabeetikoille, keliaakikoille ja ketogeeniseen ruokavalioon. Ei kontraindikaatioita.

  Ei sisällä: gluteenia, vehnää, alkoholia, maitoa, sokeria, soijaa, hiivaa, munia, pähkinää, keinotekoisia väri- tai makuaineita.

  Ainesosat

  Puhdistettu vesi, makeutusaine (ksylitoli), emulgointiaine (akaasiakumi), kolekalsiferoli (D3-vitamiini), emulgointiaine (auringonkukkalesitiini (trikalsiumfosfaatti, riisijauho)), happamuudensäätöaine (luontainen sitruunahappo), säilöntäaine (kaliumsorbaatti), luontainen piparminttuöljy.

  Helle Thorsted, 50

  D-vitaminspray Första gången jag använde NordicHealth D-vitaminspray var ungefär 1,5 år sedan. Jag tog en spray på kvällen och la mig cirka 02:00 och sov fantatiskt tills klockan 7 nästa morgon. När jag öppnade ögonen och var helt vaken och frisk. Eftersom det är år sedan jag har...

  Läs mer