img
TARJOUS
 • img
 • img
 • img
 • img

Extra Stark Magnesiumgel

Muskelkramper – För musklernas återhämtning - Sendrag

Känns mycket behaglig på huden! Lindrar muskelspänningar och -kramper, främjar musklernas återhämtning och en normal, lugn sömn. Ett effektivt upptag direkt via huden, som visats i studier. Höjer snabbt magnesiumnivån i blodet.

1 ml av vår Extra Starka Magnesiumgel innehåller 100 mg magnesium. 1 tesked ger dig därmed 500 mg magnesium.

Innehåller världens renaste, naturliga magnesium av farmaceutisk kvalitet.

Lämpar sig även för barn, gravida kvinnor och veganer.

 • img
 • img
 • img
Packning:150 ml
NextPrev

Bred ut en liten mängd gel över det område som ska behandlas. Massera väl in i huden. Lämpar sig för dagligt bruk.

Tillverkad i enlighet med GMP-standard.

video

Råvarorna i Nordic Healths magnesiumprodukter har valts med omsorg, och synergin mellan ämnena har undersökts. Varje enskild ingrediens finns till för att främja upptaget av magnesium; för att på så sätt ge konsumenten full nytta av produkten. Den överlägset goda absorptionen ur Nordic Healths produkter har bekräftats i upptagsstudier och studier gällande upptagsvägarna, vilka utförts vid universiteten i Cardiff, Ulster och Sheffield.

Varje tillverkningssats undersöks och analyseras vid ett utomstående, ackrediterat laboratorium, som försäkrar att produkterna innehåller den mängd magnesium som utlovats. Denna kontroll av magnesiumhalten är viktig, eftersom halterna kan variera i råvaror av naturligt ursprung. Varje produktionssats genomgår dessutom en renhetsanalys.

Varför kan magnesiumsprayen ibland klia på huden?

Den vanligaste orsaken är torr hud. Om sprayen gör att det kliar, använd Nordic Health Magnesium Gel eller skonsamma Body Butter eller Lotion.

Det kan också vara att magnesiumhalten i cellerna är låg. Huden kan klia, när magnesiumet absorberas snabbt genom huden. Eftersom magnesiummolekylen är stor, kan den kännas på huden. Det är ändå viktigt att komma ihåg att kliandet inte är en allergisk reaktion mot magnesium, eftersom kroppen naturligt innehåller magnesium, och är livsviktigt för hälsan.

En annan faktor som kan orsaka en kliande känsla är mängden som har använts på ett och samma område. Vi rekommenderar 2-3 spraydoser på ett område och upp till 20 spraydoser per dag. Den kliande känslan kan accentueras, om huden är torr eller sönder. Kliandet minskar, när magnesiumnivån i cellerna ökar.

Magnesium som upptas genom huden hjälper att höja magnesiumnivåerna i kroppen fem gånger snabbare än preparat som tas oralt. För att minska den kliande känslan rekommenderar vi följande:

 • Applicera bara 2-3 spraydoser på ett hudområde. Massera in väl.
 • Dosera på våt hud efter duschen, då porerna är öppna.
 • Variera det ställe där du sprayar för att höja magnesiumnivåerna i hela kroppen.
 • Lite men ofta är det bästa sättet. Om du bara applicerar en spraydos är det också bra. Massera in den i huden, vänta en stund och spraya en gång till.

Det viktigaste är att applicera magnesiumsprayen när det känns bekvämt. När magnesiumet upptas genom huden, cirkulerar det i kroppen, så det har ingen betydelse på vilket ställe på kroppen du sprayar. När magnesiumnivåerna börjar stiga, märker du att områden som tidigare var känsliga inte längre är det.

Magnesium-badflingorna kan vara en skonsammare lösning för att höja magnesiumnivåerna. I ett bad eller fotbad är den magnesiumhöjande lösningen mildare för huden.

Kan jag använda magnesium som upptas genom huden när jag är gravid?

Ja. Under graviditeten är magnesium mycket viktigt för både mamma och barn, eftersom barn vid födseln har dubbelt så mycket magnesium som kalcium. Därför är barn så viga och har en elastisk och mjuk hud.

Våra magnesiumprodukter är perfekta för att användas under graviditet. Vi rekommenderar i synnerhet: Magnesium Gel, Body Butter, Body Lotion, Magnesium Flakes, Magnesium Spray och Magnesium Sensitive. Produkterna innehåller unik och, ren magnesiumklorid av farmaceutisk kvalitet, som NHS (National Health Services UK) för närvarande undersöker på St. Marks sjukhus i Harrow.

Klinisk undersökning

Magnesiumsprayerna genomgår som bäst den kliniska fasen 2 i en absorptionsundersökning på London Northwest NHS Hospital på patienter med tunntarmsstomi. Mellanrapporterna visar att alla försökspersoner fick hjälp mot kramper (hos 6/7 personer försvann kramperna helt, hos 1/7 lindrades de betydligt).

Varje produktionsparti undersöks och analyseras på ett utomstående, ackrediterat laboratorium så att produkten säkert innehåller den utlovade mängden magnesium. Det är viktigt att kontrollera det, eftersom halterna i ingredienser med naturligt ursprung kan variera. Om varje produktparti görs också en renhetsanalys.

Det finns inga begränsningar för doseringen av produkterna.

Kan jag använda magnesiumprodukter samtidigt med min medicinering?

Ingen av våra magnesiumprodukter som upptas genom huden har kontraindikationer.

Kan man få en överdos magnesium?

Du behöver inte vara rädd för överdoser när du använder magnesium som upptas genom huden. Maximigränserna gäller preparat som tas oralt, eftersom de kan ha en laxerande verkan för att magnesium är en naturlig relaxant.

Magnesiumbehovet ska vara i balans med kalciumet i kroppen; den idealiska proportionen är 1:1 eller 1:2.Den moderna västerländska kosten gynnar tyvärr kalcium i genomsnitt i proportion 20:1. Därför är magnesium ett viktigt kosttillskott.

En annan orsak till att överdosering av magnesium inte är allmänt är att kroppen gör sig av med överskotts magnesium, om man inte har allvarliga njurproblem. I sin bok Trandermal Magnesium Therapy nämner Mark Sircus att problem i verkligheten endast förekommer när magnesium har getts intravenöst.

Kaikki tuotteemme sopivat myös ketogeenistä ruokavaliota noudattavalle!

Sopii vegaaneille, lapsille ja käytettäväksi myös raskauden ja imetyksen aikana.

Tuote ei sisällä: palmuöljyä tai sen johdannaisia, parabeenejä, synteettisiä väri- tai makuaineita tai allergeenejä.

Magnesiumin virallinen saantisuositus

Saantisuositus lapsille on iän mukainen:

6-11 kk 80 mg/vrk

1-2 v:lle 85 mg/vrk

2-5 v:lle120 mg/vrk

6-9 v:lle 200 mg/vrk

10-13 v:lle 280 mg/vrk.

Naisten magnesiumin saantisuositus on 280 mg/vrk ja miesten magnesiumin saantisuositus on 14 vuoden iästä alkaen 350 mg/vrk.

Ainesosat

Concentrated solution of Zechstein Inside® magnesium chloride hexahydrate (30% concentration), hydroxy propyl starch phosphate

Philip, Produktionschef, Pappa, Livsnjutare, Äkta man

Att vara aktiv och sporta har alltid varit en stor del av mitt liv, men för några år sedan gick min ena hälsena av. Oturligt nog gick även den andra av kort där efter. Det gjorde att jag fick ändra träningsform och att min kropp fick ett större behov för återhämtning. När jag...

Läs mer