img
 • img
 • img
 • img
 • img

Magnesium Spray Original

Muskelkramper – Sendrag - Muskelavslappning

Sprayas direkt på huden, över de områden som ska behandlas.

Finns att få i flaskor med 800 och 100 spraypumpningar.


10 spraypumpningar ger 200 mg magnesium.

Lämpar sig även för veganer.

Innehåller världens renaste, naturliga magnesium av farmaceutisk kvalitet.

  Packning:15 ml
  Från flaskan kan du:100 spraypumpningar
  Andra förpackningsstorlekar:100 ml
  NextPrev

  5 - 20 spraypumpningar om kvällarna en timme före läggdags, helst på rengjord hud. Masseras lätt in i huden över det område som ska behandlas. Lämpar sig även för barn och gravida kvinnor.

  Rekommenderas för dagligt bruk.

  Observera att munstycket kan täppas till av den mineralhaltiga vätskan. Du kan öppna spraypumpen på nytt genom att skölja den under rinnande, varmt/hett vatten.

  Mineralhalten i magnesiumsprayen är så pass hög att den till en början kan orsaka en krypande, lätt stickande känsla på huden. Tips: Om din hud är torr, lönar det sig att använda magnesiumsprayen i kombination med bassalva eller någon hudolja. Använd inte salvor med aloe vera, eftersom detta kan försämra upptaget av magnesium. Nu finns även vår underbart silkesmjuka Extra Starka Magnesiumgel som ett alternativ till sprayerna.

  video

  Klinisk prövning

  För närvarande pågår en klinisk fas 2 prövning gällande upptaget av våra magnesiumsprayer vid London Northwest NHS hospital. Mellanrapporterna talar om att alla prövningsdeltagare fått hjälp mot sina kramper (6/7 har helt blivit av med sina kramper och hos 1/7 lättade kramperna betydligt)

  Råvarorna i Nordic Healths magnesiumsprayer har valts med omsorg, och synergin mellan ämnena har undersökts. Varje enskild ingrediens finns till för att främja upptaget av magnesium; för att på så sätt ge konsumenten full nytta av produkten. Den överlägset goda absorptionen ur Nordic Healths magnesiumsprayer har bekräftats i upptagsstudier och studier gällande upptagsvägarna, vilka utförts vid universiteten i Cardiff, Ulster och Sheffield.

  Varje tillverkningssats undersöks och analyseras vid ett utomstående, ackrediterat laboratorium, som försäkrar att produkterna innehåller den mängd magnesium som utlovats. Denna kontroll av magnesiumhalten är viktig, eftersom halterna kan variera i råvaror av naturligt ursprung. Varje produktionssats genomgår dessutom en renhetsanalys.

  Lämpar sig även för toppidrottare


  LGC (tidigare: HFL Sports Science) har undersökt sammansättningen i våra magnesiumsprayer och konstaterat att tävlande idrottare tryggt kan använda dem, eftersom de inte innehåller några av de substanser som ingår i WADAs förteckning över förbjudna substanser. Våra produkter finns med på Informed Sports förteckning