Vi tar ansvar för naturen

img

Som svar på den växande oron för produktionen och återvinningen av plast, använder vi återvunna och kolnegativa förpackningslösningar i NordicHealth-flaskorna. De hjälper oss att minska effekterna på miljön. Vi använder två olika slags förpackningar.

Plast som insamlats ur världshaven

Vi är ett av de första företagen i världen som använder plast som insamlats ur världshaven och återvunnen hushållsplast som källa till förpackningsmaterial. Plast som insamlats ur världshaven används i största delen av våra munsprayprodukter.

Förpackningar av rårörsocker

Vi använder förpackningar som är tillverkade av rårörsocker. Produktionsprocessen för förpackningar av rårörsocker är kolnegativ – det avlägsnas mer CO2 ur atmosfären under tillväxten än det kommer till vid produktionen och distributionen.

Våra nyhetsprodukter är de som först anländer i de ekologiska förpackningarna. DLux1000 vegansk D3-vitaminmunspray och Vegansk vitamin-mineralmunspray kommer i flaskor som är tillverkade till 70 % av avfallsplast ur världshaven och till 30 % av återvunnen hushållsplast. Flaskan för Stark Järnspray är tillverkad av rårörsocker. Våra kartongförpackningar tillverkas endast av råvaror som fås ur ansvarsfullt skötta, FSC-certifierade skogar. Produktförpackningarna är återvinnbara till 100 %.